Straatgolf

Straatgolf is het spel dat op dit moment de potentie heeft om de snelst groeiende bezigheid van Nederland te worden.

Straatgolf is te beoefenen door jong en oud. De belangrijkste elementen van gezelligheid zijn nog altijd, een beetje actie, beetje relaxen, lekker lachen en toch ook dat stukje sensatie. Straatgolf heeft al deze elementen in zich.

U wordt ontvangen op de locatie van uw keuze, na de nodige uitleg krijgt u onze speciaal gefabriceerde “golfbal”
(ongevaarlijk en groot genoeg) en “golfclub” uitgereikt. Na een aantal slagen geoefend te hebben, loopt u 1 van onze banen van 10 à 14 holes, door de mooiste buurten van de plek naar keuze.
Maak u niet ongerust, er kan echt niets mis gaan.

U bent minstens 2,5 uur onderweg met de nodige pauze tussendoor.

De spelregels:

Een hole is een bestaand element uit het straatbeeld (b.v. lantaarnpaal, bankje, gasmeter etc.). De club is speciaal ontwikkeld om op straat te golfen. De club heeft een platte slagkant en een schuine slagkant.
De bal is speciaal geïmporteerd en absoluut ongevaarlijk.

Op de holes spelen twee groepen tegen elkaar van max. 5 personen per groep. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. De groep waarvan de bal het verst van de hole ligt, is vervolgens aan slag.
De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de volgende hole komt. De twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt.

Een hole is gemaakt als de bal tegen het voorwerp beschreven in de route is geslagen. Vervolgens legt men de bal in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Tenzij men een kruising nadert dan steekt men eerst over en begint op het aangegeven afslagpunt. Zo loopt men het hele parcours. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden, ter linker zijde ingevuld. De groep met het minste aantal slagen heeft gewonnen.

Voorwaarden om te spelen:
• Alle deelnemers spelen Straatgolf op eigen risico.
• Een van de spelers van het team loopt voorop,
zodat de bal tegengehouden kan worden om
overlast voor anderen te voorkomen.
• Men laat onderweg geen afval achter.
• Kruisingen gaat men niet spelend over.

Succes en plezier gegarandeerd !!

defined('_JEXEC') or die; UA-120923891-35